Over PONLEU KAMPUCHEA

Na een jarenlang wreed conflict, de oorzaak van een tekort aan hoger opgeleide vakmensen, medische verzorging en onderwijs, is Cambodja nu aan het herbouwen. Kinderen (41% van de bevolking) zijn de toekomst van het land, maar voor velen is scholing een luxe en medische zorg te kostbaar. In de landelijke gebieden komt vooral  armoede voor, met name bij kinderen: 40% van de kinderen gaat niet naar school en slechts 23% van de schoolgaande kinderen voltooien de basisschool.

PONLEU KAMPUCHEA werd opgericht in 2004 door een Franse arts (van Cambodjaanse origine) en iemand uit de onderwijs sector om deze situatie te verbeteren. Ze is ontstaan vanuit de humanitaire wens gratis gezondheidszorg, onderwijs en cultuur te verstrekken aan de arme bevolking, in het bijzonder aan de kinderen en jeugd van Cambodja.
PONLEU KAMPUCHEA is gevestigd in de provincie Siem Reap, een ruraal gebied met ongeveer 5.000 inwoners. Deze provincie behoort tot een van de armste gebieden van Cambodja, ondanks de toestroom van veel toeristen voor de beroemde tempels van Angkor.
In het dorpje TAKOS, dat 25 km ten noorden van de stad Siem Reap ligt, bevindt zich PONLEU KAMPUCHEA. De naam van onze stichting (Licht van Cambodja) staat voor uw hulp en de hulp van alle vrijwilligers: dankzij deze hulp kan het licht schijnen voor de kinderen en de armen van Takos.
In 2004 opende PONLEU KAMPUCHEA zowel een school als een consultatiebureau, zodat de gemeenschap van Takos gratis onderwijs en gezondheidszorg heeft. Recentelijk is er een groter gebouw geconstrueerd met meer faciliteiten.

>>> Terug naar boven
>>> Home