Gezondheid

                                                    

DSC03846Het consultatiebureau van PONLEU KAMPUCHEA  beschikt over medische faciliteiten voor de schoolkinderen en de bevolking van de omgeving rondom Takos. De artsen van de stichting onderzoeken de leerlingen regelmatig, zowel algemeen als gespecialiseerd. De dorpsbevolking wordt ook ondersteund door andere artsen, zoals de stichting  Mission Enfants 2000 en gespecialiseerde instellingen (bijv.  voor hart- en vaatziekten).

Sinds 2008 zijn er diverse medische missies geweest in andere provincies van Cambodia. De artsen van PONLEU KAMPUCHEA worden dan geholpen door lokaal medisch personeel, met name in de provincie Kandal waar honderden mensen medische steun hebben gekregen.

  • Oktober 2012: De stichting Mission Enfants 2000 heeft gratis medische       consultaties en medicijnen verstrekt aan de bevolking van Takos. Klik hier voor de reportage.
  • 6 Februari 2013: In twee dorpen vlakbij Koh Kantheay (ten zuidoosten van Phnom Penh) zijn meer dan 250 medische consulten gegeven en medicijnen verstrekt aan de bevolking; dr. Siphannal Toch en dr. Catherine Delattre werden bijgestaan door Jean-Jacques, Mousse, Patrick, Roselyne, Olivier en Sylvie. Klik hier voor de reportage.
  • Op 13 Februari 2014:  In het consultatiebureau van Takos hebben 3 artsen, dr. Marie-France Mousset, dr. Yves Papillon, dr. Siphannal Toch gratis medische consulten gegeven en medicijnen verstrekt. Klik hier voor de reportage.
  • November 2014: de stichting Mission Enfants 2000 heeft gratis medische consultaties en medicijnen verstrekt aan de bevolking van Takos. Klik hier voor de reportage.

 

>>> Terug naar boven
>>> Home